Naar school...

donderdag, 3 mei, 2012

Om 10 uur gaat de bel en dan begint het gymnastiek halfuurtje op de speelplaats weer. We gaan samen met Deepak en onze Engelse leraar Birbal een paar klasjes bezoeken. In klas 8 hebben de kinderen (rond 14 jaar) voor ons een tekening gemaakt over wat ze later willen worden. Het gaat van piloot naar dokter of verpleegster naar schrijver en danseses. Ze zijn wat verlegen maar kunnen toch al een klein beetje Engels praten.
Dan gaan we naar klas 3: daar hebben de kindjes een Engels rijmpje geleerd. Ze roepen zo door elkaar dat we er jammer genoeg weinig van verstaan.
Er zijn ook klassen waar de kinderen gewoon alleen zitten. ALs e binnen komen zitten ze braaf op hun bank in een boekje te lezen, maar ik geloof niet dat ze dat doen als we weg zijn.
Tijdens de middagpauze gaan we naar het dorp want elke donderdag wordt er een rund geslacht: BAH! Vies is dat! Arbri, onze gastheer koopt een paar stukken vlees en we mogen er niet aan denken dat we dat deze aovond op ons bord krijgen.
Namiddag slaat het weer om en komt er een onweer opzetten. Het regent pijpestelen en het is berekoud! Ook binnen is er geen verwarming en het waait door heel het huis.
Dus kruip ik heel vroeg in mijn bedje om me warm te houden.
Ondertussen gaan Patrick en Liane een fotoreportage maken van 2 kindjes: Nisha en Mahesh. 
We willen hun verhaal meebrengen naar de kindjes van mijn kleuterklasje in België.