Trip naar Pattale

dinsdag, 1 mei, 2012

De bus vertrok om 6 uur in Kathmandu. Tot namiddag in Jiri was de weg nog goed, maar het laatste stuk was vreselijk. Er reed maar 1 bus en dus moest iedereen mee. Afgeladen vol hobbelden we over de zandweg. Na iets meer dan 12 uur waren we dan eindelijk in Bhandar, waar we konden bekomen in een lodge. We moesten nog drie dagen stappen tot in Pattale.
Onze eerste trekkingdag gaat van Bhandar naar Mali, door heel mooie bossen met enorme rhodondendronbomen. Jammer dat de meeste uitgebloeid zijn. Onderweg kijken de mensen raar naar mij: van op een afstand denken ze dat ik een baby ben en als ze korter bij komen denken ze dat er een vijs los is bij die 2 volwassenen die met een pop op stap zijn. Als we hen uitleggen waarom ik mee ben, zijn ze wel heel enthousiast. We komen ook langs een huisje waar ze van gekookte bladeren van een bepaalde plant papier maken. Tof om te zien.
De tweede trekkingdag wordt heel wat serieuzer. We vertrekken om 7u 30 en we moeten heel de tijd klimmen. Pas in de namiddag begint het wat afwisselend bergaf en bergop te gaan. Gelukkig maakt de wondermooie omgeving veel goed! 's avonds logeren we bij een leuke familie en warmen we ons aan het stenen kookvuurtje. We hebben vandaag al heel in de verte onze bestemming zien liggen.
Onze laatste trekkingdag duurt tot iets na de middag. Het gaat op en neer door mooie holle paadjes en dan weer over een heuvel met een geweldig panoramisch uitzicht. Even voor het dorp komt al iemand ons tegemoet. Hij neemt ons mee naar een paadje dat omhoog gaat tussen twee huizen. We kunnen onze ogen niet geloven: er staat een heuse bloemenboog met opschrift en een heel dorp kleurige mensen ons op te wachten. Ongelooflijk wat een ontvangst! Dit hadden we niet verwacht!