Nieuwsbrief Januari 2020

 


Nieuwsbrief Januari 2020

 

1.Overzicht van de activiteiten in 2019

In de loop van 2019 waren de Saancho-nieuwsbrieven  schaars maar onze activiteiten en de steun aan de Nepalese projecten werden onverminderd voortgezet. De traditionele Nepaldag en onze fondsenwervende activiteiten stonden ook in 2019 op het programma.  Er waren zelfs een paar nieuwigheden. De uiteenzetting over biologische wijnen was een zeer interessante opwarmer in het kader van de Warmste Week en een bijzonder mooi extraatje in 2019 was de Nepal-belevingsreis waarbij de deelnemers van nabij kennis maakten met de door Saancho ondersteunde projecten (zie onze Nieuwsbrief van Mei 2019). 

 

2.Kort financieel overzicht van 2019

 

Resultaat 2019 Inkomsten Uitgaven

Inkoop goederen voor wederverkoop

 

           2 700 €

Kosten evenementen

 

              800 €

Kantoorbenodigdheden en reklame

 

              250 €

Bankkosten

 

              200 €

Andere uitgaven

 

              500 €

Verkopen en andere inkomsten

         10 200 €

 

Giften

           6 800 €

 

Betalingen aan Nepal

 

           10 300 €

Totaal

         17 000 €

         14 750 €

Winst

           2 250 €

 

 

3.Toekomstplannen in Nepal

Het nieuws over calamiteiten in Nepal (zoals de dodelijke en verwoestende aardbeving in 2015) is geen top of mind meer. Dit betekent niet dat het leven in Nepal en meer bepaald in de nog steeds geïsoleerde bergstreken geen harde dobber meer is. Niets is minder waar. Nepal kampt  met steeds meer aardverschuivingen en modderstromen die het harde leven in de bergstreken er niet dragelijker op maken.

Het dorp Pattale beschikt nu over een nieuw en aardbevingsbestendig schoolgebouw maar de nood aan een degelijke opleiding Engels en pedagogisch materiaal blijft hoog. Het betalen van 2 leraren Engels blijft dus in 2020 voor Saancho een prioriteit samen met de samenwerking met Cerebral Palsy Nepal. In dit project betaalt Saancho de lonen van een fysiotherapeute die aan huis opleiding geeft aan kinderen en hun ouders, specifiek gericht op  kinderen met bewegingsproblemen (ten gevolge van een hersenletsel) in het district Solokumbu. 

4.Bedankt sponsors!

 

Met deze nieuwsbrief wenst het voltallige Saancho-team al zijn sponsors extra te danken voor het vertrouwen in Saancho en in onze projecten. Wij blijven ons inzetten, we blijven geloven in een betere toekomst voor de betrokken kinderen en houden de vinger aan de pols. 

5.Oproep: hulp gezocht…

 

Tot slot willen we ook een oproep doen. Het Saancho-team is erg beperkt en we zijn dringend op zoek naar een vrijwilliger (m/v) die ons wil helpen met communiceren over onze activiteiten en projecten  zoals nieuwsbrieven, website ...(andere hulp is ook welkom). Heb je zelf interesse of ken je iemand (mag ook een student(e) zijn in het kader van een stage), neem dan contact op met Liane Vandevenne (telefonisch 0478/543184 of via mail saancho@skynet.be)

 

Het Saancho team

Datum: 
februari, 2020