Nieuwsbrief September 2016

Nieuwsbrief September 2016

Nepaldag 2016

Editie 2016 van de Saancho Nepal-dag is achter de rug. Het werd opnieuw een sfeervolle editie met welgezinde bezoekers die zichtbaar genoten van het aanbod en met weergoden die ons gunstig gezind waren.
Luc en Marcia, onze geweldige gastheer en gastvrouw, stelden voor de tweede maal hun boerderij ter beschikking. Het Saancho-team dankt Luc en Marcia, alle helpende handen en de talrijke bezoekers.

Vele bezoekers namen deel aan de Nepal-quiz. Op onze website vind je de winnaars en kan je de quiz (nog) een keertje invullen om je kennis over Nepal testen. Doen!

Kon je er niet bij zijn maar wil je toch even zien hoe het er aan toe ging of wil je nog even terugblikken, klik hier voor de foto’s.

 

Educ4all

Zoals aangekondigd in onze vorige nieuwsbrief kreeg Pattale in juli bezoek van 2 “straffe madammen”.  In een interview vertellen de dames hoe ze de school in Pattale letterlijk en figuurlijk meer kleur gaven, hoe ze de leerkrachten motiveerden voor het gebruik van educatief materiaal en hoe ze een extreem kale kleuterklas omtoverden tot een leuk klasje inclusief speelhoek. Op en top een succesverhaal. Kijken dus naar het filmpje:  https://www.youtube.com/watch?v=r8PWR17lSMA

 

De schoolkinderen in Patale

Een andere aanrader is het filmpje over het dagelijkse leven van de schoolkinderen in Nepalese bergdorpen. Het filmpje geeft niet alleen een goed beeld van het schoolleven maar ook van de voor- en naschoolse activiteiten van Nepalese kinderen. Het filmpje werd -met beperkt materiaal- gerealiseerd door Mahesh, een Nepalese leerkracht Engels in de school in Pattale. Ontdek het hier: https://youtu.be/2z25UMPjnRk.

 

 

Oktober 2016

In de loop van de maand oktober krijgt Pattale opnieuw Belgisch bezoek. Liane -voorzitster van Saancho- zal aan het einde van haar vakantie in Nepal het dorp Pattale bezoeken. Bij haar terugkeer in België zal ze verslag uitbrengen over de vorderingen aan het schoolgebouw (info over de vorderingen van de werken vind je hier), over de leerkrachten en over de deelname van de dorpsgemeenschap in onze projecten.

 

Voor de duidelijkheid vermelden we nog even dat alle bezoeken aan Pattale betaald worden met privé-gelden en nooit met ingezamelde fondsen voor het project. Deze laatste gaan integraal naar de projectwerking zelf.

 

Raising4Nepal

Celine en Nele organiseerden een benefietconcert van de Hagelandse Blaaskapel op een prachtige site te Tienen.

 

 

Datum: 
september, 2016