Nieuwsbrief Oktober 2015

Nieuwsbrief Oktober 2015

 

Toekomstplannen

Na de aardbeving werd het duidelijk dat heel veel mensen willen helpen met de heropbouw van Nepal. Hierdoor zijn interessante contacten ontstaan. Een paar voorbeelden :

·        Academics for development (ADF) is een Leuvense organisatie die ontstaan is in de schoot van de KUL.  AFD biedt studenten de kans om “social impact” te hebben in het Zuiden. Via AFD-projecten geven ze studenten de kans om hun kennis in te zetten voor de vooruitgang van Zuid-Amerika, Afrika en Zuidoost Azië.
Er zijn gesprekken om in het academiejaar 2016-2017 een project op te zetten waarbij AFD een studie wil doen rond de economische mogelijkheden in de regio van Pattale. Meer info over ADF op http://www.academicsfordevelopment.be/

 

·        Wereld Missie Hulp (WMH) is een erkende, internationale non-profitorganisatie die via het inzamelen van kleding mensen in nood helpt overal ter wereld. Een deel van de kleding gaat rechtstreeks naar mensen die het nodig hebben. De rest wordt verkocht en met het geld steunt WMH projecten over de hele wereld. We zijn heel blij dat Saancho één van die projecten mag zijn. Meer info over hun werking op http://www.wereldmissiehulp.be/
 

·        Een initiatief zoals de Nepal Happening die georganiseerd werd op 31 mei door Leuven Helpt Nepal is een schitterend voorbeeld van solidariteit (je kan de sfeerbeelden nog eens bekijken op http://www.saancho.org/laatste_nieuws/leuven-hielp-nepal). Zulke initiatieven zijn zeker voor herhaling vatbaar.

 

Najaarsactiviteiten

We zijn als VZW Saancho ingeschreven bij Studio Brussel’s Music for Life. Een eerste actie is al geregistreerd: op 6 november organiseren vrienden een Champagne-info- en degustatieavond t.v.v. Saancho. (Meer info op http://musicforlife.stubru.be/)

Verdere info volgt via een aparte mail.

 


 

Je kan ons blijven volgen op onze website www.saancho.org en op onze facebook community Saancho.

Giften voor de wederopbouw op rekening IBAN: BE95 7440 3190 9858  - BIC: KREDBEBB met vermelding NOODHULP zijn vanaf 40 Euro fiscaal aftrekbaar.

 

Namens het bestuur van VZW Saancho

Liane Vandevenne, Joris Sels, Karin Van Espen, Patrick Van den Bussche

 
Datum: 
oktober, 2015